09-02-06

'Mijn Vriend' is weg.

In Oudenburg is het ontzielde lichaam gevonden van Sylvain Tack, stichter van radio Mi Amigo. Mede-pionier van de commerciele radio in Vlaanderen.

 

Wafels

Sylvain Tack begon al vrij jonge leeftijd met het produceren en verkopen van wafels. Een eigen merk volgt snel : Suzy wafels.

 

Verliefd op jou

In de late jaren 60 stapt Sylvain in de showbizz. Daartoe wordt de platenmaatschappij Start opgericht. Start heeft verschillende artiesten grootgemaakt waaronder Samantha, Le Grand Julot, Paul Severs,

John Horton, Ricky Gordon, Sylviane, enz.

 

Om zijn artiesten nog meer steun te geven wordt het weekblad Joepie boven de doopvont gehouden. Later komt daar in 1973 het project 'radio Joepie' bij. Het hek is pas helemaal van de dam als Tack besluit om zendtijd te huren bij Caroline. De eerste uitzending van radio Mi Amigo is een feit op 1 januari 1974.

 

Viva Espagna

Als de anti-zeezenderwet van kracht wordt op 31 augustus van dat jaar, kan er niet meer vanuit Nederland bevoorraad worden. Tack doet dat wel, maar loopt in Vlaanderen tegen de lamp. Daarop dienen het station en haar medewerkers uit te wijken naar Spanje. Dat land was zowat het enige in Europa wat de wet niet geratificeerd had. In 1978 stopt Mi Amigo met uitzenden. Tack blijft in Spanje en stort zich in het nachtleven, dat mislukt echter.

 

Gezondheid

In de vroege jaren 80 wordt hij op de Parijse luchthaven Orly aangehouden met drugs. Na zijn gevangenisstraf houdt hij zich nog korte tijd bezig met pattisserie, later komen daar gezondheidsproducten bij. Enkele jaren geleden werd hij door de rechter veroordeeld. Hij zou medicijnen bij de producten gevoegd hebben.

Sindsdien was Tack nauwelijks nog aanspreekbaar. Berooid kwam hij om het leven bij een mogelijke zelfmoord.

10:39 Gepost door Diederik | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

sylvain tack sylvain woonde in oudenburg op zijn laatste dagen.Hij woonde in een gewoon normaal woonhuis.Zo berooid woonde hij daar niet

Gepost door: marc decherf | 09-02-06

Sylvian Wel Marc, 't is te zeggen, als je het vergelijkt met zijn eerdere woonst in Spanje... Bovendien had hij nog wel wat te betalen inzake veroordelingen.

Gepost door: Diederik | 10-02-06

sylvain langs deze weg wil ik sylvain bedanken voor de vrije radio mi amigo waarmee hij in 1974 begonnen is
ik weet het nog goed in 1974 zou atlantis opnieuw starten ( mijn favoriete zender) dus ik was tegen alles wat met mi amigo te maken had
maar ik moet eerlijk bekennen dat ik toch naar die zender luisterde want mi amigo was er elke dag met een groot vermogen wat van mijn zender atlantis niet kon gezegd worden
na 31/8/1974 kon je niet anders dan naar mi amigo luisteren want het was de enige zender die nog uitzond vanaf de noordzee( samen natuurlijk met radio caroline in de avond)
en ik moet zeggen daar wist sylvain van volhouden
het zal niet allemaal kosjer geweest zijn maar hij wist het toch nog 4 jaar vol te houden
ik heb adriaan van landschoot al persoonlijk kunnen bedanken voor radio atlantis
sylvain heb ik nooit kunnen bereiken maar langs deze weg wil ik dank u zeggen sylvain
syllvain dank u want er gaat nu nog geen dag voorbij zonder dat ik een jingle van een zeezender gehoord heb
rust in vrede

Gepost door: hoedt marnik | 11-02-06

De commentaren zijn gesloten.