06-04-06

Stalin leeft !

Studio Brussel gaat vanaf 7 mei televisieprogramma’s maken op Eén, het populaire net van de openbare omroep. Dat heeft StuBru-nethoofd Isabelle Baele gisteren bevestigd aan De Morgen. De jongerenzender zal geïntegreerd worden in Eén zoals Ketnet enkele jaren geleden geïntegreerd werd in Canvas. De naam waaronder het visuele verlengstuk van Studio Brussel zal opereren wordt pas morgen bekendgemaakt. De operatie past in de strategie van de VRT om zoveel mogelijk doelgroepen met een eigen merk te bedienen.
Over het aantal uren zendtijd dat bij Eén voor de nieuwe zender vrij wordt gemaakt kan Baele "om technische redenen" nog niets zeggen. Ze laat doorschemeren dat er ambitieuze plannen ter tafel liggen, maar dat er momenteel "vooral nog wordt geëxperimenteerd en geïmproviseerd".
Op de jongerentelevisie zullen de bekende radiostemmen van Studio Brussel een gezicht krijgen, schrijft De Morgen, al onderstreept Isabelle Baele dat er vooral nieuwe programma’s zullen worden gemaakt. "Ons doelpubliek, de jongeren, en ons mission statement, 'Life is Music', blijven uiteraard dezelfde", aldus de netmanager. "Maar niet alle uitzendingen zullen per definitie om muziek draaien. De bedoeling is dat we specifieke producties voor televisie maken. Wel kun je ervan uitgaan dat onze radio- en televisie-uitzendingen elkaar voortdurend op een organische manier zullen inspireren en bevruchten."

08:18 Gepost door Diederik | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.