31-05-06

Antwerpen 1 wordt mp3 speler.

Vanaf 1 juli 2006 zullen er op Antwerpen 1, de provinciale radiozender van Antwerpen, geen gepresenteerde programma's meer te horen zijn. Ook het aantal regionale nieuwsbulletins zal worden teruggeschroefd van 10 naar het wettelijke aantal van 4. Concentra Media neemt deze beslissing omdat de "economische leefbaarheid van het radiostation beknot wordt door het ontbreken van een normale toegang tot de nationale radioreclame markt".

Antwerpen 1 ging op 21 juni 2004 van start als een van de vijf provinciale radio's voor Vlaanderen. De meeste recente luistercijfers tonen aan dat dagelijks 45.600 luisteraars afstemmen op Antwerpen 1. Maar twee jaar na de lancering wil Concentra Media haar radio-activiteiten (tijdelijk) afbouwen.

Toch blijft Concentra Media ervan overtuigd dat "er ruimte is voor een regionaal verankerd radioproduct, waar de interactie tussen het station en zijn provincie een toegevoegde waarde kan zijn. De luistercijfers van Antwerpen1 tonen dit aan."

Concentra Media zegt de komende maanden dan ook "proactief op zoek te gaan naar mogelijkheden om binnen het huidige wettelijke kader de wens van de decreetgever om een alternatief voor Radio2 aan te bieden te concretiseren." (belga)

 

Mijn visie :

Het was al lang duidelijk dat de politiek deze zenders als vergoeding voor het mislopen van andere zaken door de strot van de luisteraar en lokale zenders geduwd heeft. Voor dit soort product is geen markt, zolang ze niet gestructeerd te werk gaan in hun advertentie-inkomsten en samenwerken op een degelijke basis met hun soortgenoten.

11:13 Gepost door Diederik | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

mp3-speler... Diederik, je titel doet vermoeden dat je het niet hebt begrepen op alweer een non-stopcomputer. Maar wat is ZoeFm dan?

Gepost door: Vraagje | 31-05-06

Mp3speler Dat vind ik een goede vraag, Vraag.
Ik heb niks tegen non-stop, die gestructureerd klinkt, waar een aantal mensen zich professioneel mee bezighouden, als het gaat om een gekozen strategie.
Bovendien mag je niet vergeten dat aan die radio gewerkt wordt door een aantal mensen in vast dienstverband, aangevuld met free-lancers. Zoe steekt eveneens vrij veel geld in vormgeving/promotie van haar product, is zeker geen dooie mus te noemen en maakt 12 regiobulletins per dag met een eigen redactie. Het station werkt samen met de gemeente en de verenigingen waar het gevestigd is. Berichten van de radio verschijnen dan ook regelmatig op de gemeentelijke site, wegens haar redactionele onafhankelijkheid.
Waar we praten proberen we dat zo goed mogelijk te doen.
Al die radio-content wordt ook nog eens op site gezet.
Elke plaat die Zoe draait is gewikt en gewogen en van de juiste omgeving voorzien. Overigens loont dat ook; Zoe heeft haar recentste boekjaar afgesloten met een lichte winst.
Ik hoop voor A1 dat wat ze gaan doen, ze het beter zullen doen dan toch nog toe het geval was. Dit format heeft non-stop geen kans en klinkt, in mijn oren, als een veredelde mp3. Dat was niet de bedoeling van de wetgever.

Gepost door: Diederik | 31-05-06

Antwerpen 1 Zoe FM is zoals Antwerpen 1. Vroeger was Zoe (toen nog met oldies) veel beter! SCHAAM U DIEDERIK!!!!

Gepost door: D1 | 12-07-06

Schande in radioland Het is algemeen geweten dat alleen de politiek een rol speelde bij het uitdelen van de vergunning voor Antwerpen 1 en de belangrijkste reden was voor de goedkeuring van de frequentie. Het gebrek en vooral de middelen om ervaren mensen met kennis van in dienst te nemen heeft nogmaals bewezen dat niet iedereen zomaar radio kan maken.
Een gemiste kans ja en een dubbele slag rond de oren van alle andere gevestigde lokale radio's en vooral de luisteraars die massaal afhaken en terug overschakelen naar de gevestigde waarden, zie luistercijfers. Ze hadden bij concentra (Gazet Van Antwerpen) hun les al lang moeten leren vooral na het debacle met radio Expres die ook jaar en dag met verlies heeft gedraaid.
In mijn ogen onbekwame knoeiers.
Afvoeren die automatische low cost MP3 radio's met een regionale zendvergunning. Een schande voor elke radiomaker.

Gepost door: Geen belang | 29-07-06

De commentaren zijn gesloten.