16-02-07

You can't always get what you want.

De VRT krijgt geen apart digitaal cultuurkanaal. Wel komt er via internet en digitale radio- en televisie een extra cultuuraanbod. Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag beslist.
 
Het VRT-cultuurproject moet een "cultuurdelta" vormen, waarbij de kijker/luisteraar het aanbod volgens eigen voorkeur en tempo kan ontdekken.

 

Uitgangspunt is een driesporenbeleid inzake cultuur. De VRT zal ervoor zorgen dat het cultuur signaleert op alle algemene radio- en televisienetten (spoor 1) en ook specifieke cultuurprogramma's maken op die algemene netten (spoor 2).

Daarnaast komt er een extra aanbod via het internet en via digitale radio- en televisie (spoor 3) Digitale kijkers en luisteraars zullen kunnen kiezen voor extra diensten of programma's rond cultuur.

 

Volgens minister van Cultuur Bert Anciaux is deze "cultuurdelta" kleiner dan een apart cultuurkanaal, maar gericht op een grotere groep mensen. (belga)

16:37 Gepost door Diederik in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hey Naamgenoot ! Mijn radio ni vergeten hé, 't is dan mss geen FM-radio, maar naar mijn schatting is zijn marktaandeel toch ook zoiets rond de 0,01% !

greetz,
D
http://www.dmonkeyjazz.be/

Gepost door: Dmonkeyjazz | 21-02-07

De commentaren zijn gesloten.