05-03-07

Talpa Radio wijzigt strategie Radio 10 Gold.

Talpa Radio heeft maandag (5 maart) de nieuwe strategie voor haar zender Radio 10 Gold bekendgemaakt. De bezuinigingen die daar deel van uitmaken, hebben zowel personele consequenties als gevolgen voor de distributie van het radiostation. Met de aangekondigde plannen verwacht men de continuïteit van de radiozender voor de lange termijn te kunnen waarborgen.

Aanleiding voor de ingrepen is het verlies dat Radio 10 Gold al enige tijd lijdt. De financiële situatie van de zender is de laatste jaren verslechterd door enerzijds het verliezen van de FM-frequentie in 2003 - met lagere luistercijfers en teruglopende reclame-inkomsten als gevolg - en anderzijds hoge uitzendkosten voor onder andere de AM-frequentie.

Radio 10 Gold zonder AM zender (1008 AM)
Door uiteenlopende financiële maatregelen, waaronder het schrappen van een aantal arbeidsplaatsen en het uitschakelen van de AM-zender op korte termijn, verwacht de directie het station te kunnen laten voortbestaan. Met de medewerkers die het aangaat worden op dit moment individuele gesprekken gevoerd.

Advertentiewereld
Radio 10 Gold trekt wekelijks ongeveer 1,3 miljoen luisteraars. Ondanks dit grote aantal is er vanuit de advertentiewereld toch relatief weinig interesse. Daarom zal het station een aantal aanpassingen doen om daarmee een bredere groep luisteraars aan te spreken, waaronder het bevorderen van de beluistering via internet en schotel. [Radio.NL]

14:56 Gepost door Diederik in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.