16-01-08

Beter goed gekopieerd dan zelf slecht gevonden.

De commerciele staatszender radio Donna wil graag haar marktaandeel blijven behouden en de stijgende afkalving tegengaan. Dat gebeurt op een nogal eigenaardige manier, amateurs waardig.

Het begint bij het blok 16-19; ene Dave Peeters voelt zich geroepen om een programmanaam van Dave Donckervoort over te nemen; 'A.D.H.Dave'. Na 'Van Diepen draait door' is er nu ook 'Donna draait door', letterlijk dus. En wat te denken van het superoriginele 'Kraak de kluis'.

Misschien horen we binnenkort 'Dojo' in navolging van Lex Harding of 'Donna, de ijzersterke'

Het is overigens niet de eerste keer dat Donna zich aan dit soort flauwekul vervuilt, maar nu is het wel echt erg geworden. Iemand?

10:41 Gepost door Diederik in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Op TOPradio zit een liner 'Live it, Love It'. Niet helemaal gelijk, maar precies wel uit dezelfde familie...

Gepost door: En dan nog dit: | 16-01-08

Ik vind Donna ook maar niks maar begin eerst eens met iets deftigs te maken van Zoe.FM vooraleer je op anderen begint te schieten.

Gepost door: Xray | 16-01-08

voor x ray Beste

smaken verschillen, dus over Zoe zou ik me geen zorgen maken, ik doe dat ook niet:-)

Bovendien schiet ik op niemand, ik stel enkel vast. Bedankt voor je reactie.

Gepost door: Diederik | 16-01-08

Het hele Vlaamse radiowereldtje wordt verziekt door marketeers die aan hand van onderzoeken constant een product aanpassen.
Radio is geen pot confituur, echte radio heeft nood aan inzicht, stabiliteit en de juiste artistieke leiding en medewerkers. Eerst het product, dan de marketing.
In vlaanderen hebben weinigen dit door.
Hoe kan het anders met ex ambtenaren die aan het radiostuur zitten.

Gepost door: Marc Hermans | 17-01-08

Donna is nooit mijn ding geweest. Ik heb totaal niks tegen hitzenders, maar ze hebben zich steeds meer en meer toegespitst op een vrouwelijk publiek, zowel muzikaal,inhoudelijk en ook qua vormgeving. Het lijkt wel een radioversie van de Flair. Bijna of mannen niet van "hits" mogen houden. Toch willen ze zo graag DE nationale hitzender zijn voor iedereen. Nu moeten ze niet afkomen met slappe imitaties van het vroegere Veronica en de huidige Radio 538. Verander eerst en vooral eens de naam : Donna, is dat niet Italiaans voor "vrouw". Senza una Donna !!

Gepost door: Johan | 19-01-08

we hebben nu weer radio mi amigo in west vlaanderen en ik vind hem niet slecht
oud en nieuw vlaams en frans door elkaar
een goeie mix

Gepost door: marnik | 19-01-08

beste,
Maar jongen toch... altijd maar op donna en de openbare omroep neerkijken. Dan vind je de commerciële zenders beter? Altijd dezelfde muziek (q met ocharme een muziekdatabase vn 700 nummers) en je voelt de acties zo voorspelbaar aankomen. En op donna draaien ze nu 's avonds en in het weekend tenminste andere en jongere muziek. Vroeger verweten ze dat donna eenheidsworst was. dan vernieuwen ze al een paar keer de laatste jaren. Totaal geen eenheidsworst meer en dan is het nog niet goed. De commerciele zender Q, een perfecte copie van donna 15 jaar geleden. DAT is eenheidsworst. Vriendelijke groeten.
stef.

Gepost door: stef | 21-01-08

Diederik,
met alle respect maar uit jouw schrijfstijl en woordkeuze merk ik dat jij waarschijnlijk één van die paar honderd gefrusteerde radiomakers bent die niet aan de bak kan komen bij de openbare omroep... omdat je waarschijnlijk te hollands klinkt. Of gewoon niet goed genoeg. Heel simpel. In het buitenland zijn ze jaloers op de kwaliteit en diversiteit die onze openbare omroep brengt.
Ga jij ooit wel eens naar het buitenland trouwens? Of is je wereld niet groter dan je eigen straat?

Gepost door: anneleen | 21-01-08

De commentaren zijn gesloten.