12-03-08

Niet alle koeien heten Bella.

Vlaams mediaminister Geert Bourgeois (N-VA) nuanceert de berichten over het oplopende tekort van de VRT. Carl Decaluwé, de mediaspecialist van de CD&V, berekende dat de openbare omroep vanaf 2009 in de problemen komt. Tegen dan zijn de reserves opgesoupeerd, en het gecumuleerde verlies zou tegen 2011 oplopen tot 60 miljoen euro.

"Decaluwé gaat wat kort door de bocht", zegt minister Bourgeois in een telefoongesprek met Trends. "Hij gaat uit van een ongewijzigd beleid en ik zal als minister van Media mijn verantwoordelijkheid nemen." Bourgeois liet eerder al verstaan dat hij bij de evaluatieoefening in het voorjaar 2008 zal voorstellen om de dotatie van de VRT aan te passen.

Een eventuele verkoop van het commerciële radiostation Donna _ een discussie die herhaaldelijk oplaait _ is voor Bourgeois niet aan de orde. "Binnen de taakverdeling van de VRT heeft Donna zijn rol. Het station spreekt een breed publiek aan en fungeert daardoor als een soort van 'melkkoe' die advertentie-inkomsten genereert. Je mag de rol van de openbare omroep niet verengen naar nieuws en duiding, er moet ook plaats zijn voor entertainment." Bourgeois zegt voorts dat hij de openbare omroep wil wapenen om een vuist te kunnen maken tegen het Angelsaksische geweld. Carl Decaluwé zegt in een reactie dat de volgende beheersovereenkomst de structurele problemen moet aanpakken "zonder dat de VRT of de consument daar onder lijdt."  ( Trends)

10:00 Gepost door Diederik in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.