27-05-10

De Hollandse 6.

Niet alleen politieke partijen hebben ze; ook de radiozenders hebben ze broodnodig: peilingen en cijfers. In Nederland is het radiolandschap al net zo versplinterd als de politieke partijen in Vlaanderen. Dit is de top 6 van vandaag:
1. 538 met 10,5, komt van 10,7.
2. De Nederlandse radio 2 met 10 procent, komt van 10,1. Het effect van de top 2000 is nu helemaal doodgebloed.
3. 3FM met 9,5, komt van 8,3. Het vroegere Hilversum 3 zit al terug een tijdje in de lift, een aardige prestatie voor een lappendekenhitformat.
4. Andere koek; eens de grootste, nu langzaam op de terugweg Sky met 8,6, komt van 8,8. Daar moet echt iets gaan gebeuren.
5. Q-Music; sinds kort is het format weer iets aangepast en dat horen de luisteraars ook, 6,9, komt van 6,7.
6. Veronica sluit de top 5 met een status quo van 5,9 procent. Niet slecht voor een niche.
In Nederland is er natuurlijk meer maturiteit door het grotere aantal spelers op de nationale markt. Er worden maandelijks cijfers afgegeven. Zo weet iedereen waar hij meteen aan toe is. 

15:43 Gepost door Diederik in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Sky Radio En waarom moet er écht iets gebeuren bij Sky?
In de Ustated Nites mogen ze al blij zijn als ze 4% halen, want er is in de major markets (LA pakweg de grootte van Vlaanderen) veel meer diversiteit dan hier op radiovlak. Power 106 (dat eigenlijk uitzendt op 105.9) liep tot voor kort met het leeuwenaandeel weg, neck aan nek race met KISS, maar die aandelen liggen dus ver onder de Nederlandse, en nog veel verder dan die van de VRT in Vlaanderen. Nie moeilijk.

Gepost door: Tom | 12-06-10

Wel Tom, omdat ze in de Nites niet de meest onmogelijke sommen geld moeten ophoesten om te mogen uitzenden. Bij 4 procent kunnen ze dit frequentiepakket opgeven en de boeken sluiten.

Gepost door: diederik | 14-06-10

De commentaren zijn gesloten.