11-01-11

Jezus redt

De religieuze zender Radio Maria onderhandelt over de overname van Exqi FM. Dat schrijft vandaag De Standaard:


Tussen Exqi FM en Radio Maria zijn 'verkennende gesprekken' over een overname aan de gang. Momenteel zendt Radio Maria, die uitsluitend katholieke programma's aanbiedt, gaande van eucharistievieringen over vespers en rozenkransen tot spirituele lezingen, in Vlaanderen uit op de AM-frequentie, maar de zender zou geïnteresseerd zijn in een plaats op de veel toegankelijker FM-band.

'Als je op AM uitzendt, krijg je alleen luisteraars die bewust naar je op zoek gaan', zegt pater Lecleir, programmadirecteur van Radio Maria in Nederland. 'FM is interessanter omdat de populaire stations daar uitzenden en mensen je er toevallig kunnen tegenkomen. Bovendien is onze ontvangst in België niet altijd even goed. In Leuven zijn we op AM bijvoorbeeld slecht te horen.'

De World Family of Radio Maria is een wereldwijd netwerk van 54 stations met zwaartepunten in Italië en Spanje. Het strekt zich uit tot Paraguay en Indonesië. Alles samen bereikt Radio Maria zo'n 30 miljoen luisteraars.

Welke vorm de overname van Exqi FM zou aannemen, kan Lecleir nog niet zeggen. 'De World Family onderzoekt nog in hoeverre er interesse is voor onze programma's. Want Radio Maria draait voor de volle honderd procent op giften van luisteraars. Maar je mag ervan uitgaan dat, áls we Exqi FM overnemen, de zender een Radio Maria-profiel zou krijgen, enigszins aangepast aan de lokale cultuur en de plaats op de FM-band.'

In hoeverre Exqi dan een integraal Vlaamse katholieke FM-zender zou worden, kan Lecleir nog niet zeggen. De huidige Radio Maria, die op AM 675 zit, is al behoorlijk Vlaams getint met bijvoorbeeld missen die in Vlaanderen worden gecapteerd en Vlaamse preken.

Bij Alfacam, de eigenaar van Exqi FM, was gisteren niemand bereikbaar voor commentaar op de overnamegesprekken.

10:08 Gepost door Diederik | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |